joi, 3 martie 2011

Bunicul-rezumat


Bunicul,un bătrân drăgălaş, stătea pe prispă.Era atât de bătrân încât avea doi nepoţei roşii şi bucălăi care veneau la dânsul sărutându-i mâna în semn de respect. Nepoţica începu să-l întrebe pe bunic tot felul de lucruri la care dânsul răspunde cu drag.
După toate întrebările puse de nepoţei, pe poartă intră o femeie uscăţică cu două doniţi de apă, la care toţi trei tăcură. Aceasta era fata bunicului şi mama nepoţeilor. Din vorbă-nvorbă copiii se făcură stăpâni pe obrajii bunicului împărţindu-i. Când au ajuns la barbă s-au încurcat dar până la urmă au reuşit să iasă la capăt şi cu împărţeala bărbii bunicului.
După toate împărţelile făcute de aceştia, băiatul s-a supărat pe fată deoarece zicea că partea de obraz a bunicului era mai caldă, acesta dându-i o palmă fetei. Fata stătea pe genunchiul bunicului plângând iar băiatul şi el cu lacrimi în ochi.
În sfârşit, mama lor ieşi pe uşă mirându-se de cele întâmplate. Obrajii bunicului erau înflăcăraţi după joaca copiilor. Cu un surâs înduioşător bunicul îi spunea fetei sale să lase copii să vină la el.

Un comentariu: